Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Tsa-tsiki-tsiki

tiistai 25. marraskuuta 2008

Tsa-tsiki-tsikiKun flunssapöpö meinaa iskeä (ja vaikkei meinaisikaan) kannattaa syödä tonneittain valkosipulia, sillä se jos jokin pitää pöpöt loitolla. Vaikka keltaisessa keittiössä valkosipulia mussutetaan lähes joka päivä ja paljon, alkoi viikonloppuna olo tuntua hieman flunssaiselta. Äkkiä lisää valkosipulia mulle, kaikki, heti, nyt!

Mihinkäs muuhunkaan valkosipulia saisi työnnettyä järjettömät määrät kuin tsatsikiin. Ja tsatsikia taasen voi työntää lähes joka ruokaan, joten jos näillä eväillä ei saa valkosipuliyliannostusta niin ei sitten millään.


Tän verran valkosipulia on hjuva määrä

Ohjeet on kopsattu suoraan ukkelin tekemästä muistilapusta (tai muistifacebookviestistä), sillä keltaisen keittiön muistamaton mummo tuntuu kärsivän toisinaan emmentaalista (vai mikä se nyt oli?) ruokaohjeita muistellessaan.. Kiitos ukkeli ohjehista! Tässä siis tiedoksi miten syntyy flunssapöpöt tappava tsatsiki:

- 1kg karvanaamajogurttia

- puolikas kurkku
- 2 ykskyntistä valkosipulia
- vähän suolaa (vaikka mä kovasti vastustinkin suolan käyttöä, tässä iässä kun pitää alkaa jo miettiä verenpainettaan, kolesterolia, kihtiä, reumaa ja muita uusia ystäviä)
- vähän mustapippuria muistaakseni

Kurkku raastetaan ja sitte valutetaan kaikki neste pois vaikka suodatinpussissa. Sitte puristellaa valkosipulit sinne (eli jogurttipurteloon jos joku ei hoksannut katsoa kuvaa ylhäällä) ja vähän mausteita sekaan. Sit jääkaappii maustumaan.Tsatsikin kaveriksi teimme kanasalaatin näiden ukkelin ohjeiden mukaan:


- sitä vihreetä juttua
- kurkkua
- paprikoita
- sipulipulia
- juustoa
- oliiveja
- kanafileitä mitkä leikattiin kuutioiks ja maustettii pippurilla ja currylla (hunajamarinoituja :)

Ja koska oli perjantai, valitsin taas kaupan oluthyllyltä kivan etiketin perusteella perjantaipullon. Tällä kertaa mukaan tarttui tällainen kaveri, joka maistui..noh, oluelle:


Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

Blogger Maireanna kirjoitti...

Hyvät on reseptit..pitääpä huomenna taas ostaa valkosipulia ja jogurttia!
Voi herne, ai se olikin ementeelia kun nuo assiit hävvii piäst?
Hehheh, ilta pelastettu!

25. marraskuuta 2008 klo 19.15  
Blogger Martina kirjoitti...

Kyllä se emmentaali mun muistini mukaan oli, vai onko joku toista mieltä? :)

26. marraskuuta 2008 klo 9.58  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu