Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kevennetään

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

KevennetäänViikonlopun Meksikon reissun jälkeen oli aika hieman keventää ja elää muutenkin terveellisemmin, sillä keltainen keittiö meinasi kauhukseni käydä ahtaaksi turvonneelle olemukselleni. Eväsrasiaa onkin täytetty kiltisti salaatilla koko viikon ajan ja työpöydän alalaatikostakin pursuaa viinirypäleitä, mandariineja sekä luumuja.

Hedelmien hamstrauksella yritän myös tehdä entisen lempivälipalani banaanin mustasukkaiseksi, niin pahasti keltainen ystäväni puukotti minua selkään viime viikolla. Ikinä ennen ei banaanista ole tullut allergiaoireita, vaan viime viikolla koitti se tuomiopäivä, kun ilkeä bansku rikkoi suuni. Yritin syödä vielä toisen hedelmän todistaakseni, ettei allergia voi johtua banaanista, mutta surukseni jouduin toteamaan huulteni olevan verillä jos näytän niille vielä palasenkin banskua.. Itsepäisyydessäni en kuitenkaan aio luovuttaa, vaan yritän solmia banskusen kanssa rauhan kunhan olemme hetken murjottaneet tahoillamme.Takaisin eväsrasian täyttämiseen.. Koska en viitsinyt tehdä heti uudestaan soppamiehen kanssa väsäämäämme herkkukanasalaattia, niin hyvää kun se olikin, etsin vaihtelua salaattiini oliivin luota. Paistoin mustia kivettömiä oliiveja pannulla, heitin sekaan öljyä, valkosipulimurskaa, sitruunan kuorta ja sitruunan mehua sekä mustapippuria. Herrrrrrkulllllista. Näitä voisi napostella ihan pelkästäänkin, mutta tällä kertaa kokosin niistä salaatin seuraavien ainesten kera:

- erilaisia salaatinlehtiä (tai jos olet tylsä, käytä vain yhtä laatua)
- kurkkua
- paprikaa
- herkkusieniä
- sipulia
- raejuustoa
- valkopippuria
- valkosipuliöljyä

Oliivien paistelun ohessa paistoin herkkusienet ja sipulit viereisellä pannulla ja heitin niiden päälle valkopippuria. Loput ainekset pilkoin (paitsi en raejuustoa tietenkään pöljä!) ja päästin salaattikulhoon tekemään tuttavuutta muiden ainesten kanssa. Päälle levittelin oliivit ja herkkusienisipulipaistoksen. Sekaan vielä pieni loraus valkosipuliöljyä, johon sorruin monen itsehillinnän täyteisen öljyhyllyn tutkailun ja tyhjin ostoskorein pois kääntymisen jälkeen. Enää en pystynyt hillitsemään itseäni, vaan koriin lensi ihana liilaetikettinen öljypullonen. On se vaan niin kaunis.."Sinä typerä olla saat
kanamainen hölmö nainen
sun turha on luulla
mun tahtovan kuulla jotain järkevää"
(Leevi and the Leavings - Sopivasti lihava)

Tähän asti olen samaistunut vain ja ainoastaan ylläolevaan siteeraukseen kyseisestä biisistä, mutta jos Meksikon loma tulee tavaksi ja eväsrasiastakin alkaa löytyä salaatin sijasta nachoja ja quesoa, voi olla että parin vuoden kuluttua tämä tyttö onkin sadan kilon keijukainen. Ja sitähän me emme halua, joten "Pistetään, pistetään banaania poskeen.." Eiku..?

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu