Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Fokka

keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Fokka

Valitsimme joululahjaksi saamani arvosetelin tuhlauspäiväksi viime lauantain ja paikaksi ravintola Fokan, joka sijaitsee Ruoholahdessa hotelli Holiday Innin yhteydessä. Menimme syömään heti ravintolan auetessa ja olimmekin pitkään ainoat ruokailijat koko paikassa. Mitä nyt pari humalaista ördäsi hetken hotellin aulassa, mutta eivät he meitä haitanneet. Lähinnä vaan nauratti toisen yritykset puhua puhelimeen.

Alkuruoaksi tilasin uutta lempiruokaani blinejä, kun mukava tarjoilijatyttö vihjasi että niitäkin olisi nyt saatavilla. Olisihan se lukenut myös pöydällä olevassa pikkuständissä, mutta enhän minä sitä ymmärtänyt katsoa. En varsinkaan kun tsekkasin kuitenkin kaksi muuta blinilappusen vieressä olevaa ständiä. Joskus olen vain niin sokea..


Ihanija, ihanija blinejä..


..ja ukkelin alkukeitto.


Ukkelin alkuruoaksi tilaama kermainen lohikeitto kylmäsavuporon sekä ruisleivän kera oli kuulemma todella hyvää. Niin hyvää, että herraseni lusikoi viimeisetkin liemet lautasen pohjalta, vaikkei kuulemma yleensä koskaan jaksa tehdä niin. Minun blininikin olivat uskomattoman herkullisia, jos se ei vielä jollekin valjennut.. Vieläkin tulee vesi kielelle pelkästä ajatuksesta.Ukkelin pääruokalautaselta löytyi naudan ulkofileepihvi, valkosipuli-riistavoita, lämpimiä kasviksia ja yrttiperunapyrettä. Hyvää oli kuulemma sekin, muttei mitenkään erityisen mieleenpainuvaa. Cantina Westin heppa on kuulemma parempaa, mutta toisaalta, mikäs sen nyt voittaisi? Ei tule ihan heti mieleen..

Minun pääruokani oli oikein onnistunut. Annoksen nimi on Tournedos ja sen voi tilata myös sanoilla: "toi vika tossa, mä en tiiä miten se sanotaan". Yksi syy miksi valitsin kyseisen annoksen, oli se, että se sisältää kampasimpukkaa, jota halusin ehdottomasti maistaa. Mutta eipä se juuri miltään maistunut. Samanlainen meren otus se on kuin muutkin, pieni valkoinen köntsä lautasen reunalla. Oli silti kiva tutustua tähänkin uuteen kaveriin, eikä se siis missään nimessä pahaa ollut. Kampasimpukka ei vaan maistu miltään. Piste.Mutta oijoi, muu annos kyllä maistui ja hyvälle! Jopa pariisinperunat olivat niin ihania, että oli pakko syödä jokainen pallero, vaikka maha olikin jo ihan täynnä. Kampasimpukan ja pariisinperunoiden lisäksi lautaseltani löytyi naudan sisäfileepihvi, pekonia, punaviinikastiketta, pestoa ja lämpimiä kasviksia. Namnamnamnam.. Oli kyllä hintansa arvoinen annos, suosittelen lämpimästi kaikille Fokkaan eksyville.

Muutenkin minulle jäi hyvä fiilis koko ravintolasta. Tarjoilija oli oikein mukava, alkujuomaksi nauttimamme kuohuviini hyvää ja punaviini vielä parempaa. Ihana seura ja kiireetön lauantai-ilta vaikuttivat toki myös ravintolaillan onnistumiseen. Kiitos siis ukkelille ja arvosetelin lahjoittaneille insinöörille, kälylle ja Kodalle!

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu